Η ακυβερνησία δεν τρομάζει κανέναν

8.5.12

Δυο προτάσεις άκουσα δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια αυτές της προεκλογικής περιόδου κι ομολογώ ότι δεν είχα απάντηση σε καμία από τις δυο.

α) Αυτοί που μας κατέστρεψαν, θα μας σώσουν;
β) Ας δούμε και κανέναν άλλον, καλύτεροι είναι αυτοί που έχουμε τώρα;

Τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα δεν απάντησαν σε αυτούς τους...


...προβληματισμούς των πολιτών. Με ηλίθιο κι αυτοκαταστροφικό τρόπο άρχισαν πάλι τα "ευρώ ή δραχμή", "μνημόνιο ή κομμένες οι συντάξεις τον Ιούνιο" κτλ.

Και μετά τις εκλογές, συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Εκτιμούν ότι η ακυβερνησία θα τρομάξει τον λαό ο οποίος θα στραφεί ξανά προς τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας. Λυπάμαι αλλά εγώ δεν εισπράττω κανένα τέτοιο κλίμα. Αντίθετα, παρατηρώ ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να ψηφίσουν μαζικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας οριστικά τα δυο κόμματα στο περιθώριο της Ιστορίας.

Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να αρχίσουν να λένε στον ελληνικό λαό συγκεκριμένα πράγματα γιατί μέχρι τώρα ακούγαμε μπούρδες για "αυτοδύναμη ΝΔ" και "αυτοδύναμη Ελλάδα". Οι πολίτες θέλουν να μάθουν αν υπάρχει δυνατότητα χαλάρωσης του Μνημονίου κι όχι νέες απειλές για τη μη καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι όσο εφικτή νομίζει ο Τσίπρας, δεν υποτιμώ τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας. Τονίζω όμως ότι με τη σημερινή ρητορική τους, οι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αυτή που φέρνουν πιο κοντά τη διάλυση.