Η Μέρκελ σπρώχνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη

18.5.12

Ο Γερμανός Υπ.Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει καταστήσει εδώ και καιρό σαφείς τις προθέσεις του ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Του αποδίδεται η φράση "οι Έλληνες δεν θέλουν και οι πολιτικοί τους δεν μπορούν" και σε αυτή του διάθεση αποδίδονται οι ατυχείς, για έναν έμπειρο πολιτικό, προεκλογικές του παρεμβάσεις.

Η Άγκελα Μέρκελ ήταν αυτή που τόσο καιρό έκλεινε τα αυτιά της στις διαρκείς...


...προτροπές του υπουργού της. Η σημερινή παρέμβαση της υπέρ ενός δημοψηφίσματος δείχνει ότι και η ίδια πλέον κρίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη. Τι επιχειρεί; Να δημιουργήσει μια πολιτική κρίση τέτοια που θα ευνοήσει την εκλογική άνοδο των δυνάμεων που δεν επιθυμούν διακαώς να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους και τους δανειστές της.

Για να μην εκτεθεί η ίδια, μετέφερε πρώτα "σκέψεις" της στον Κάρολο Παπούλια κι όχι συγκεκριμένη πρόταση, κάτι που θα ήταν εύκολο και να διαψευστεί στη συνέχεια επίσημα από την Καγκελαρία αλλά και να προκαλέσει μίνι χάος σχετικά με το αν το είπε ή όχι στον Έλληνα Πρόεδρο. Πράγματι, πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση.

Ήδη μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τα πλέον μετριοπαθή σχόλια ξεκινούν από το "κάνε κουμάντο σπίτι σου μωρή κότα" ενώ οι φίλοι και ψηφοφόροι των αντιμνημονιακών πολιτικών σχηματισμών καταγγέλλουν και πάλι με λύσσα "την Χούντα των δανειστών".

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις του επόμενου καιρού θα δείξουν αν η Μέρκελ τα κατάφερε, οι προθέσεις της όμως έχουν ήδη καταγραφεί...