Τσίπρας στην Πάτρα: Εγώ είμαι το ΠΑΣΟΚ σας

3.5.12

Ένα από τα πιο σκληρά κάστρα του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες να καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και δεν έκρυψε ότι εκπροσωπεί πια ο ίδιος το ΠΑΣΟΚ του 1980.

Ξεκίνησε το λόγο με αναφορά στη...μεγάλη δημοκρατική παράταξη την οποία και χαρακτήρισε ιστορική...

Η σημερινή σας συγκέντρωση, στην κοιτίδα της μεγάλης, ιστορικής δημοκρατικής παράταξης, στέλνει το μήνυμα της ανατροπής σε κάθε...


...γωνιά της Ελλάδας. Στέλνει το μήνυμα της νίκης στις 6 Μαΐου.
Στέλνει το μήνυμα της ισχυρής λαϊκής εντολής στο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και στο νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς


...ενώ συνέχισε ακόμα πιο δυναμικά με αναφορές στην Αλλαγή του 1981:

Γι’ αυτό ο ριζοσπαστισμός της μεταπολιτευτικής κοινωνικής συμμαχίας της Αλλαγής, βρίσκει σήμερα την αντιστοίχισή του στο μήνυμα της ανατροπής που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Μιας ανατροπής, που προσδοκά και θα φέρει με την ψήφο του στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός.
Μιας ανατροπής, στην οποία ελπίζουν οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και όλης της Ευρώπης.
Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι σήμερα εδώ.
Είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για το δημοκρατικό και προοδευτικό αύριο της πατρίδας μας. 


Δεν παρέλειψε να θέσει κι ένα δικό του δίλημμα, ανάλογο με το "Καραμανλής ή τανκς":

Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο. Ότι ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ή Μνημόνιο ή Αριστερά. Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου.

Συνοψίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου αλλά το πιο πιθανό είναι να καταλήξει Γιάννης Δημαράς.