Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Πικραμμένου ο Γιώργος Ζανιάς

16.5.12

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπ.Οικονομικών κ.Γιώργος Ζανιάς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπ.Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ.Πικραμμένου.

Υπήρξε πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών καθώς συνόδευσε σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις τον πρώην...


...πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο. Είναι ο 4ος υπουργός Οικονομικών της εποχής του Μνημονίου, μετά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Το βιογραφικό του, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπ.Οικονομικών:

Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου (1996-1998, 2004-2008). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών. Έχει θητεύσει ως Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ (1998-2001) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001-2004). Έχει σπουδάσει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία). Έχει διδάξει, ως Μέλος ΔΕΠ, στα Πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κρήτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό έργο, δημοσιευμένο σε διεθνή οικονομικά περιοδικά.