Μητσοτάκης: Υπερχρεωμένοι επιχειρηματίες και εκδοτικά συμφέροντα πίσω από το "club της δραχμής"

14.5.12

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου από τη συνέντευξη του βουλευτή της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη στον Real Fm:

«Πίσω από το λεγόμενο "club της δραχμής" κρύβονται αυτοί που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό ώστε να έρθουν να αγοράσουν τα απομεινάρια της Ελλάδας, αλλά και...


...υπερχρεωμένοι επιχειρηματίες και εκδοτικά συμφέροντα». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στο δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «όσοι υποστηρίζουν πως είναι δυνατή η καταγγελία της δανειακής σύμβασης ψεύδονται ευθέως». Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Αλέκος Αλαβάνος με τη χθεσινή του παρέμβαση είπε τα πράγματα έξω από τα δόντια, ότι δηλαδή «η καταγγελία της σύμβασης σημαίνει έξοδο από το ευρώ».

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν είναι βέβαιο ότι το Δημόσιο θα μπορεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, από τον Ιούνιο, ενώ κάλεσε τον κ. Παπαδήμο να περιγράψει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός κεντροδεξιού μετώπου από τη ΝΔ για την παραμονή της Ελλάδας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης, παρά τα όποια προβλήματα έχει η παράταξη μετά το αποτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα.