Περιμένοντας τον Βενιζέλο να ξεφτιλιστεί ή να σύρει την Ελλάδα ξανά στις κάλπες

18.6.12

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τορπίλισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέτοντας ως όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε μάλιστα ότι "καμία σοβαρή απόφαση" δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς αυτού του τύπου τη συστράτευση.

Η ακριβής δήλωση του:


Σε αντίθεση με τη γραμμή αυτή, το ΠΑΣΟΚ επέμενε στη μόνη εθνικά υπεύθυνη λύση. Στη μόνη λύση που προσφέρει αξιοπιστία στη χώρα...


...και ασφάλεια στους Έλληνες: στη γραμμή της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης.Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα, όχι απλώς επιβεβαιώνει αλλά καθιστά επιτακτική την εφαρμογή της γραμμής αυτής.(...)


Αν θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει πράγματι στο ευρώ και να βγει από την κρίση προς όφελος κάθε ελληνικής οικογένειας, πρέπει αύριο να έχει κυβέρνηση. Κυβέρνηση ικανή να διασφαλίσει τη λειτουργία του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Κυβέρνηση ικανή να διεξαγάγει με επιτυχία τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διαδικασιών και να οδηγήσει την πατρίδα σε καλύτερο και όχι σε χειρότερο σημείο.
Τέτοια κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Καμία σοβαρή απόφαση, καμία σοβαρή συμφωνία, δεν μπορεί να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς εθνική συστράτευση. Με κάποιους να περιμένουν στη γωνία, ως αντιπολίτευση, με μόνο κριτήριο το κομματικό τους συμφέρον.

Οι Έλληνες πολίτες πηγαίνουν για ύπνο γνωρίζοντας ότι κι από αυτές τις εκλογές δεν έχει προκύψει κυβέρνηση. Αύριο το πρωί, είτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αλλάξει γνώμη σύροντας έναν πρωτοφανή χορό αυτοεξεφτιλισμού του είτε θα σύρει τη χώρα ξανά σε εκλογές.

Αυτοκαταστροφικά ανεύθυνος, ό,τι κι αν επιλέξει.