Nαυαγεί η αξιοποίηση Ράπανου στο Υπ.Οικονομικών;

24.6.12

Εξαιρετικά δύσκολο θεωρείται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να είναι τελικά ο Βασίλης Ράπανος ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Η περιπέτεια της υγείας εκτιμάται ότι δεν θα του επιτρέψει να εκτεθεί στα άγχη του χαρτοφυλακίου του Υπ.Οικονομικών, άγχη που...


...έγιναν ακόμα περισσότερα μετά την ανακοίνωση της τελικής σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Οι συζητήσεις που γίνονται όσο ο κ.Ράπανος βρίσκεται στο νοσοκομείο επιβεβαιώνουν ότι ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας είχε λάβει εντελώς διαφορετικές εγγυήσεις από τα τρία κόμματα που στηρίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα και ειδικά από το ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζω ότι το όνομα του κ.Ράπανου διέρρευσε μαζί με την είδηση της παραμονής του Γιάννη Στουρνάρα και του Γιώργου Ζανιά και μαζί με την είδηση της αξιοποίησης του Τάσου Γιαννίτση. Στο τέλος της μέρας, κανείς από αυτούς δεν θα βρισκόταν στις διπλανές καρέκλες του Βασίλη Ράπανου στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτήν την κυβερνητική σύνθεση, δεν ταιριάζει μια πολιτική επιλογή υπέρβασης όπως η αξιοποίηση του Βασίλη Ράπανου. Ταιριάζει καλύτερα μια διακοσμητική λύση τύπου Σταύρου Δήμα ή μια δοκιμασμένη λύση τύπου Γιώργου Ζανιά.