Τσίπρας: Κοιτάμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στα μάτια, δεν θα σας προδώσουμε

11.7.12

Αν και δεν βρισκόμαστε πια σε προεκλογική περίοδο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πτοείται και συνεχίζει να υιοθετεί τον λαϊκίστικο προεκλογικό λόγο των δυο (πρώην) μεγάλων κομμάτων.

Χθες, θυμίζοντας κάτι από Κώστα Καραμανλή και κάτι από Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε:

Η γρήγορη φθορά, από τις πρώτες μέρες, της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά κάνει σαφές, σε κάθε Ελληνίδα, σε...


...κάθε Έλληνα, ότι δεν θα μακροημερεύσουμε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας εμπιστευτήκατε στις 17 Ιουνίου.

Ότι ο λαός σύντομα θα βρεθεί στην εξουσία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Για να απαλλαγεί ο τόπος από το Μνημόνιο. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι πάντα συνεπής σ’ αυτά που προεκλογικά είπε και έπραξε.

Κοιτάμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στα μάτια. Με καθαρό βλέμμα. Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτούμε, όλες και όλοι μαζί. Στο συναρπαστικό και μοναδικό ταξίδι του λαού προς την εξουσία.


Ελάτε μαζί μας. Με την Αριστερά του 21ου αιώνα. Να ανοίξουμε όλες και όλοι μαζί το βήμα μας.

Τώρα είναι η ώρα να ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο της Δημοκρατίας, της Ελλάδας και της Ιστορίας. Εμείς δεν θα σας προδώσουμε.




Λίγο πριν, είχε φροντίσει να εξηγήσει ότι:

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά είναι πλέον σε σύγκρουση με την κοινωνία. Είναι σε σύγκρουση με το λαό. Δεν έχει περίοδο ανοχής. Δημαγώγησαν με το Μνημόνιο και κάηκαν. Εκβίασαν με τη δραχμή και θα την πληρώσουν. Πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή και θα απολογηθούν. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση.