Καθημερινή για Βενιζέλο: Δεν μπορεί να έχει ξεχάσει πόσο κόστισε η ρήξη του με την τρόικα

11.7.12

Παραθέτω το σημερινό κύριο άρθρο της Καθημερινής:

Αποτελεί κοινό τόπο πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να αποτύχει, γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Ο υπουργός Οικονομικών έχει επωμισθεί το πολύ δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Είναι ανεξήγητη η βιασύνη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να υπονομεύσει τη δύσκολη αυτή διαδικασία βάζοντας τρικλοποδιές από....


...την πρώτη στιγμή. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τους κινδύνους που απορρέουν από τις απειλές και τις πρόωρες μονομερείς διεκδικήσεις.

 Προφανώς δεν μπορεί να έχει ξεχάσει πόσο κόστισε η δική του ρήξη με την τρόικα ή σε πόσο δεινή θέση βρέθηκε στο πρώτο Eurogroup στο οποίο συμμετείχε. Γι’ αυτό θα ήταν περισσότερο υπεύθυνο από την πλευρά του αν συμμετείχε ενεργά, αλλά διακριτικά, στη χάραξη της εθνικής γραμμής χωρίς να υπονομεύει δημοσίως τη θέση του αρμόδιου υπουργού, αλλά και της κυβέρνησης συνολικά.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έστω κι αργά, έστω μια εφημερίδα, τολμά να αναδείξει δημόσια την καταστροφική διαχείριση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις συζητήσεις της χώρας με την τρόικα, περίπου πριν ένα χρόνο.

Παρ' όλα αυτά, ο μαθητευόμενος μάγος των Οικονομικών νιώθει ικανός να ασκεί κριτική σε έναν άνθρωπο με την κατάρτιση του Γιάννη Στουρνάρα, απειλώντας μάλιστα με απόσυρση της εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση συνεργασίας.