Χατζηδάκης: Αν προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, μπορούμε διαπραγματευτικά να πετύχουμε περισσότερα

2.7.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπ.Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στην τηλεόραση της ΝΕΤ:

Αν εμείς είμαστε αξιόπιστοι εκείνοι (οι εταίροι) θα δείξουν την αλληλεγγύη τους. Δεν πρέπει να κρύβουμε ότι υπάρχει όλο το τελευταίο διάστημα μια καχυποψία, μια επιφυλακτικότητα λόγω του ότι αισθάνονται ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει κάποια πράγματα και δεν τα έκανε όλα. Πρέπει η κυβέρνηση να...


...προχωρήσει δείχνοντας τη δέσμευσή της να προχωρήσει διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
(...)
Το νέο φορολογικό σύστημα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, είναι κινήσεις που θα δείξουν ότι η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλίες και θα αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της χώρας. Όσο περισσότερα κάνουμε στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του δημοσίου χρέους, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΕ. Αν προχωρήσουν τα πράγματα θεωρώ ότι σε μια επόμενη φάση μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η περίπτωση των ενισχύσεων που δόθηκαν και στο δικό μας τραπεζικό σύστημα, με την προηγούμενη προσέγγιση.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εξαιρετικά σωστή και ψύχραιμη τοποθέτηση από τον κ.Χατζηδάκη. Η Ελλάδα δεν διαθέτει σήμερα ό,τι χρειάζεται για να χτυπήσει το χέρι στις Βρυξέλλες. Θα πρέπει πρώτα να καταγραφεί ένα ευχάριστο δημιουργικό σοκ στο εσωτερικό της χώρας.