"Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα" ισχυρίζεται ο Φώτης Κουβέλης

25.8.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα "Ημερησία":

Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και οι αντιδράσεις που βλέπετε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους σε χώρες του Βορρά. Μια ματιά όμως στον τύπο της Γερμανίας την τελευταία βδομάδα θα σας πείσει ότι και εκεί αντιλαμβάνονται...


...ότι είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας   και συνολικά της Ευρώπης η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αρχίζει μια κάποια μεταστροφή του αρνητικού κλίματος. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει το ταξίδι του πρωθυπουργού. Η μεταστροφή αυτή θα επιταχύνεται και θα πάρει πρακτική μορφή όσο και εμείς ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Ουσιαστικά πρόκειται για παράλληλη διαδικασία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, δεν έχω διαπιστώσει την παραμικρή προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των δεσμεύσεων της χώρας και πόσο μάλλον "από την πρώτη στιγμή". Θυμίζω ότι για περίπου δυο μήνες δεν είχαμε πρωθυπουργό καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έκρυψε προεκλογικά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του από τον ελληνικό λαό.

Θα μπορούσε ο κ.Κουβέλης; να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος; Τι ακριβώς έχει μέχρι σήμερα επαναδιαπραγματευθεί η κυβέρνηση; Η επιμήκυνση του προγράμματος είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη ήδη πριν από τις εκλογές ενώ δύσκολα από μόνη της θα βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς το πιθανότερο είναι το πολιτικό σύστημα να επιστρέψει στη λογική του "ασ'το για αργότερα".

Τι είναι αυτό λοιπόν που έχει πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά και κάνει τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να μοιάζει τόσο ικανοποιημένος;