Κακλαμάνης: Ο Σαμαράς έπρεπε ήδη να έχει στείλει σπίτι του τον Στασινόπουλο

29.9.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τα όσα δήλωσε χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ:

Κακλαμάνης: Καταρχήν θέλω να πω ότι η αντίδραση της κυβέρνησης εμένα δεν με καλύπτει. Είναι κατά το ήμισυ μόνο σωστή. Λείπει το άλλο μισό. Το άλλο μισό είναι ότι έπρεπε...


...ήδη ο κος Σαμαράς, ο Πρωθυπουργός, του οποίου προσωπική επιλογή είναι ο κος Στασινόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, να τον έχει στείλει ήδη σήμερα στο σπίτι του.

Μετά τα όσα οι δύο εισαγγελείς είπαν…

Ευαγγελάτος: Μιλάτε για τους οικονομικούς εισαγγελείς;

Κακλαμάνης: Και τον κο Τέντε. Και τον κο Μαυραγάνη. Που στην ουσία έδωσαν στο πιάτο, ότι αυτή η λίστα κατασκευάστηκε μέσα στο ΣΔΟΕ και έφυγε από το ΣΔΟΕ. Εκεί εντοπίζεται η έρευνα.

Αλλά και το χαρτί, το οποίο δεν το έχετε προσέξει πολύ, το χαρτί αυτό που ανέβασε το zougla.gr, επάνω –επάνω λέει: Προς το ΥΠΟΙΚ, Γραφείο ειδικού Γραμματέα. Και από κάτω είναι τα ονόματα. Γραφείο Ειδικού Γραμματέα. Εάν λοιπόν ο κύριος αυτός είχε τσίπα, θα έπρεπε, για λόγους ευθιξίας, να έχει ήδη παραιτηθεί.

Ευαγγελάτος: Δεν τα βάζετε με τους δημοσιογράφους φαντάζομαι.

Κακλαμάνης:
Θα σας πω. Εγώ στην επιστολή που έστειλα στον κο Μαυραγάνη χτες, του θέτω ορισμένα ερωτήματα και του λέω μέχρι τη Δευτέρα θέλω να μου απαντήσετε.
Το πρώτο που του λέω, η λίστα είναι πλαστή; Οπότε τότε θα τα έβαζα με τους δημοσιογράφους που δημοσίευσαν μία πλαστή λίστα.

Εάν βγήκε από το ΣΔΟΕ, προσωπικά –πέραν του τί λέει ο κος Τέντες- σας απαντώ κατηγορηματικά όχι.

Ευαγγελάτος: Εσείς ο ίδιος λέτε ότι βγήκε από το ΣΔΟΕ, δείχνοντάς μας αυτό το χαρτί.

Κακλαμάνης: Το πρωί που το έστειλα (ενν επιστολή Μαυραγάνη) δεν τα ήξερα. Μάλιστα πρέπει να σας πω, ότι εγώ καταρχήν στα δύο θέματα που έβαλα, δηλαδή πού κατασκευάστηκε και από πού βγήκε η λίστα και την ταχύτατη διερεύνηση, ήδη καλύφθηκα. Και να μην μου απαντήσει ο κος Μαυραγάνης, έχω ήδη καλυφθεί.

Ευαγγελάτος: Σας λέω και κάτι ακόμα. Χτες στη Βουλή, ο συνεπώνυμός σας, ο Απ. Κακλαμάνης, έλεγε το περιεχόμενο της λίστας, έλεγε ότι είναι μόνο δύο βουλευτές, είναι πρώην υπουργοί κτλ.

Κακλαμάνης: Ακριβώς. Από εκεί και πέρα ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του. Διαβάζω επί λέξει ποια είναι η κατηγορία για εμένα.

Κατ΄αρχήν η καταγγελία η ανώνυμη, θα ζητήσω να την πάρω, μου έδωσε την ιδέα ο κος Νίκος Κωνσταντόπουλος και αν δεν μου τη δώσει ο κος Στασινόπουλος θα την πάρω δικαστικά, έγινε τον Ιούνιο του 2012.

Ευαγγελάτος: Την επίμαχη περίοδο των εκλογών.

Κακλαμάνης: Μπράβο. Προσέξτε το αυτό. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων στη Δημοτική Επιχείρηση 9,84.

Πρώτον, ο 9,84, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο διαπαραταξιακό, από τον πρόεδρό του και ο εκάστοτε δήμαρχος δεν έχει ουδεμία δυνατότητα ανάμειξης οποιασδήποτε μορφής οικονομικής ή άλλης διαχείρισης.

Τη συγκεκριμένη προκαταρτική εξέταση την ξέρω. Αφορά έναν υπάλληλο του 9,84, είναι πριν από 14 μήνες, έχει υποβάλει το υπόμνημά του, έχει κάνει αντιμήνυση και δεν αναφέρεται πουθενά… είναι γνωστή η δικογραφία, έχει γραφτεί στις εφημερίδες.

Και το δεύτερον το οποίο λέει: Παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Λοιπόν. Οι καταθέσεις μου στο εξωτερικό, ήταν μέχρι τον Απρίλιο του 2012, 110.000 από τη δεκαετία του 1990 που ήμουν ευρωβουλευτής. Απόδειξη αυτού είναι ότι, όπως ξέρετε, οι τόκοι που παίρνεις φορολογούνται πλέον εδώ στην Ελλάδα. Ορίστε το χαρτί.  (παρουσιάζει απόδειξη τράπεζας)

Και από του χρόνου τα 110.000 θα είναι 240.000 γιατί πούλησα το διαμέρισμα που είχα αγοράσει τότε, για το ενδεχόμενο να μου χρειαστούν λεφτά για τις εκλογές. Μετά πήρα την απόφαση να μην βγάλω φυλλάδια, να μην κάνω προεκλογικά κτλ. Θα είναι στην καινούρια δήλωση.

Ευαγγελάτος: Γιατί τα στείλατε έξω και δεν τα κρατήσατε εδώ στην Ελλάδα;

Κακλαμάνης: Μα δεν τα έστειλα έξω. Έξω ήταν.

Ευαγγελάτος:
Το σπίτι που πουλήσατε ήταν έξω;

Κακλαμάνης: Εκεί στις Βρυξέλλες, από τη δεκαετία του 90. Λοιπόν, από εκεί και πέρα θέτω και άλλα ερωτήματα στον κο Μαυραγάνη, έχω ζητήσει να μου απαντήσει εγγράφως και ενυπογράφως μέχρι τη Δευτέρα, είναι στην επιστολή μου μέσα, διαφορετικά θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή την Τρίτη και θα έρθει στη Βουλή και θα μου απαντήσει την άλλη εβδομάδα εκεί.

Ευαγγελάτος: Εδώ πάντως υπάρχει μία σειρά από ερωτήματα. Και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η οποία αφορά πρώτα από όλα εσάς τους λειτουργούς της. Έχουμε μία καταγγελία σε βάρος σας, η οποία έχει ημερομηνία τον Ιούνιο του 2012. από τότε μέχρι τώρα, έχει υπάρξει ένα ικανό διάστημα, να σας φωνάξει κάποιος, γιατί είστε δημόσια πρόσωπα και να σας πει: Τί συμβαίνει; Δεν σας έχει ενημερώσει κανείς μέχρι τώρα;

Κακλαμάνης: Σημειωτέον, από τους 36, είμαι ο μόνος που γράφει από κάτω: Δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος. Αφού λοιπόν δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, ούτε καν της ανώνυμης καταγγελίας δηλαδή, πώς έχει μπει το όνομά μου;

Ευαγγελάτος: Τί εξήγηση δίνετε σε όλα αυτά;

Κακλαμάνης: Αυτή τη στιγμή δε θέλω να σας πω τί εξήγηση δίνω. Αλλά όποιος ή όποιοι νομίζουν ότι εμένα θα με κάνουν να σταματήσω να σκέφτομαι ελεύθερα, να ομιλώ ελεύθερα και να πράττω ελεύθερα διά της ψήφου μου στη Βουλή τις κρίσιμες στιγμές έμπλεξαν άσχημα μ΄εμένα.

Ευαγγελάτος: Αφήνετε να …

Κακλαμάνης: Δεν αφήνω τίποτα. Είμαι ευθύς. Έμπλεξαν άσχημα μ΄εμένα.

Ευαγγελάτος: Αισθάνεστε ότι κάποιοι θέλουν την ομηρεία σας;

Κακλαμάνης: Έμπλεξαν άσχημα μ΄εμένα. Και ελπίζω ότι το κατεπείγον και το ταχύτατα να είναι δύο μήνες το πολύ. Και θα το διαπιστώσουν κι αυτοί που απόψε το βράδυ δε θα κοιμούνται τόσο ήσυχοι. Και επαναλαμβάνω: ζητώ την αποπομπή από τον κ. Σαμαρά του κ. Στασινόπουλου. Δύο εισαγγελείς κατονομάζουν το ΣΔΟΕ για την κατασκευή της λίστας και τη διαρροή της και δεν μπορεί αυτός έστω για λόγους ευθιξίας να κάθεται ακόμη στην καρέκλα του. Αν μη τι άλλο είναι ανίκανος.