Ρουπακιώτης: Οι δανειστές ζητούν από όλους τα περισσότερα, ζητούν αίμα

14.9.12

Από το Πρώτο Θέμα:


«Πρέπει όλοι να συμβάλουν, άρα και οι δικαστές. Άλλο όμως να συμβάλουν και οι δικαστές και άλλο, μετά το 38% που ήδη τους αφαίρεσαν, να τους αφαιρέσουν και άλλο 23% - 30% στους υψηλόβαθμους. Δεν μπορεί να είναι οριζόντια η περικοπή ιδίως...



...στα κατώτερα στρώματα των δικαστών», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο».

«Πώς θα λειτουργήσει ένας δικαστής από τον οποίον η ελληνική κοινωνία περιμένει να αντισταθεί στη λαίλαπα ανατροπής του δικαιικού πλαισίου, όταν από το δικαστή των 2430 ευρώ αφαιρέσουν 23%;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρουπακιώτης και συνέχισε: «Θα μου πείτε ότι άλλοι εργαζόμενοι παίρνουν πολύ λιγότερα… Αν πειθόμουνα ότι η μείωση (των μισθών) των δικαστών θα ωφελήσει άλλους εργαζόμενους κατώτερης βαθμίδας, θα έλεγα εντάξει. Οι δανειστές ζητούν από όλους τα περισσότερα, ζητούν αίμα, με την έννοια των πολλών θυσιών. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα κατώτερα εισοδήματα…».

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η δική του ευθύνη είναι να υπερασπιστεί «τα κατώτερα ημερομίσθια των δικαστών, των εργαζομένων, των δικαστικών υπαλλήλων και να διατυπώσω την αντίθεσή μου στο ενδεχόμενο να περικοπούν αποζημιώσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Να διατυπώσω την αντίθεσή μου γιατί δεν υπάρχει ως τώρα κινητικότητα ώστε σιγά σιγά να αποκατασταθεί το δικαιικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων… Καθένας από εμάς δοκιμάζεται καθημερινά και αποφασίζει ανάλογα με τις συνθήκες που δημιουργούνται».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τη Δημοκρατική Αριστερά για τη συμμετοχή του κ.Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση. Τέτοια στελέχη τα ζηλεύει μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ...