O κ.Σκλιας του Ευριπίδη

22.9.12

Πέρασε απαρατήρητο αλλά στα τέλη Ιουλίου 2012 διορίστηκε από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο κύριος Παντελής Σκλιας ως επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας Στήριξης του Οδικού Χάρτη Μεταρρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο κ. Παντελής Σκλιας είναι...



...κυριολεκτικά ο «αντ’αυτού»: «συμμετέχει ως πλήρες μέλος στη Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα, εκπροσωπεί τον υπουργό Εσωτερικών στη διαβούλευση με τα συμβαλλόμενα μέρη που έχουν συνυπογράψει το Μνημόνιο Συνεργασίας (ΥΠ.ΕΣ, Κ.Ε.Δ.Ε, ΕΝ.Π.Ε, ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας και Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (TFGR), καθώς και με κάθε άλλη υπηρεσία ή φορέα για την υλοποίηση του Οδικού Χάρτη Μεταρρυθμίσεων για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση».

Ποιος είναι ο κ. Σκλιας;

Μεγάλη ιστορία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ο κ. Παντελής Σκλιας είναι για παράδειγμα κουμπάρος του κ. Ευριπίδη και συμμετείχε π.χ. στην επιστημονική  επιτροπή που έδωσε το 2004 διδακτορικό (από το τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΔΟΣΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης) στον κ. Γ. Ανδριανό, τον γνωστό εξ’απορρήτων του Κ. Καραμανλή, αν και ο κ. Αδριανός δεν είχε παρακολουθήσει μαθήματα τα οποία έχουν συνάφεια με την οικονομία.

Το θέμα της διατριβής ήταν: «Οι επιπτώσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων». Επικεφαλής της Επιτροπής ήταν ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, νυν υπουργός Παιδείας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63479195

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η δραστηριοποίηση του κ. Σκλια στις ΜΚΟ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, η ΜΚΟ του κ. Σκλια με την επωνυμία «Ευρωπαϊκή Προοπτική» ήταν πρωταθλήτρια – μαζί με την αμαρτωλή «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας – στις επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών σε ΜΚΟ όλη την δεκαετία του 2000 και κυρίως την περίοδο 2005-2007, περίοδος κατά την οποία η «Ευρωπαϊκή Προοπτική» του κ. Σκλια εισέπραξε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για τις ΜΚΟ, εκείνη την περίοδο ήταν ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129838

Προκύπτει ένα τόσο δα θεματάκι με την παρουσία του κ.Σκλια στο Υπ.Εσωτερικών. Δεν νομίζετε;