Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) Λαγός των νέων μέτρων ο Κουβέλης

24.10.12

Τις εποχές που χαρακτήριζαν τον Φώτη Κουβέλη ως "Καρατζαφέρης της Αριστεράς" φένεται ότι λησμόνησαν στην Κουμουνδούρου, με τον Γιάννη Μηλιό να επιτίθεται σήμερα με πάθος στη Δημοκρατική Αριστερά.

Κάπως έτσι, ο Φώτης Κουβέλης χαρακτηρίζεται......"λαγός" των νέων μέτρων που σύντομα θα φτάσουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση του ο κ.Μηλιός αναφέρει:

Η τρικομματική κυβέρνηση και πρώτοι ο κ. Κουβέλης και το κόμμα του (καθώς ο κ. Βενιζέλος είναι πια ένας κομπάρσος χωρίς ίχνος αξιοπιστίας), αυτοί που έχουν συμφωνήσει στο μεγαλύτερο πακέτο περικοπών από την αρχή της κρίσης (9 δις. μόνο μέσα στο 2013 με άγνωστο τελικό ύψος), εμφανίζονται τώρα ως «προστάτες της εργατικής τάξης».

Παριστάνουν ότι απορρίπτουν τα επιπλέον διαρθρωτικά μέτρα που υποτίθεται ότι «ζητάει η τρόικα». Προωθούν μια πολιτική που επιχειρεί να μετατρέψει τον μισθό σε φιλανθρωπικό επίδομα φτώχειας, και συγχρόνως υποδύονται το ρόλο του αντιρρησία. Το χρέος όμως δεν είναι βιώσιμο ούτε με αυτά τα μέτρα, όπως πλέον συνομολογούν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ. Το σχεδιαζόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως και το προηγούμενο, θα συνδυάζεται αναγκαστικά με ακόμα σκληρότερα μέτρα από τα σημερινά. Έτσι, όπως ο κ. Σαμαράς ήταν «αντιμνημονιακός αγωνιστής» ενάντια στο μνημόνιο Ι, για να αποδειχθεί ότι ήταν ο «λαγός» του μνημονίου ΙΙ, τώρα ο κ. Κουβέλης και όσοι από το κόμμα του τον ακολουθήσουν ως το τέλος αυτής της θλιβερής πορείας, είναι μόνο «λαγοί» των επόμενων μέτρων και τίποτα περισσότερο.

Ο λαός, όμως, δε θα τους κάνει τη χάρη να συνεχίσουν την εξαθλίωσή του. Με τη μαζική παρέμβασή του θα κατορθώσει να αποτρέψει την ψήφιση των μέτρων και θα ρίξει την τρίτη και τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή των μνημονίων με την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει την αντίσταση του λαού στα νέα μέτρα που υπονομεύουν το μέλλον του