Αντώνη, μήπως ο Αβραμόπουλος ξέρει τίποτα για το πάρτι στη Δημόσια Υγεία;

12.11.12

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

Η μεταρρύθμιση βέβαια πολλούς τους ενοχλεί, γιατί ξέρουν ότι είναι μόνιμη. Και γι’ αυτό έχουν εξαπολύσει ένα όργιο δημαγωγίας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Τα Ελληνικά νοσοκομεία αγόραζαν ως πρόσφατα τα φίλτρα για τις μονάδες τεχνητού νεφρού προς 35 ευρώ το ένα. Την ίδια στιγμή στην Κύπρο και σε άλλες χώρες τα ίδια φίλτρα έκαναν...



...προς 8 ευρώ το ένα! Κι αυτό είναι μόνο ένα τυπικό παράδειγμα. Από χιλιάδες παρόμοια! Καταλαβαίνετε το τεράστιο πάρτι που γινόταν σε όλα τα υλικά της δημόσιας υγείας. Αυτό πια κόβεται με το μαχαίρι. 

Ήδη υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση στις τιμές των φαρμάκων. Πόση εξοικονόμηση; 420 εκατομμύρια για τα δημόσια νοσοκομεία σε ετήσια βάση. 150 εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία. Και άλλα 150 εκατομμύρια για την ιδιωτική δαπάνη σε φάρμακα. Άραγε, αυτή η μεταρρύθμιση δεν έπρεπε να γίνει; Δεν πρέπει να επιμείνουμε σε αυτήν; Δεν πρέπει να προχωρήσει σε όλα τα υλικά της δημόσιας υγείας πέρα από τα φάρμακα; Αυτό ακριβώς κάνουμε! Κι αυτό ακριβώς προσπαθούν να εμποδίσουν κάποιοι…

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρώτον, ο Σαμαράς καμαρώνει για μια εξοικονόμηση στην Υγεία που δεν έγινε επί των ημερών αλλά επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Δεύτερον, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε στους δημότες της Αθήνας να ψηφίσουν ξανά το Νικήτα Κακλαμάνη για δήμαρχο παρά το καταστροφικό του πέρασμα από το Υπ.Υγείας.

Τρίτον, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου είπαν όχι σε κάθε μεταρρύθμιση στην Υγεία. Αποτελούν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Τέταρτο και πιο σημαντικό, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας την εποχή του "τεράστιου πάρτι" που περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι σήμερα υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μήπως λοιπόν ο εσχάτως εξαφανισμένος κ. Αβραμόπουλος νιώθει την ανάγκη να απαντήσει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;