Γκαζάκια στο σπίτι πρώην συνεργάτιδας της Αρετής Τσοχατζοπούλου

26.11.12

Από το Zougla.gr:


Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες στις 04.00 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στο Ψυχικό στην οδό Πηνειού 10. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της μονοκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι ανήκει στην πρώην γενική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαρία Καλτσά.

Το όνομα της κ. Καλτσά είχε εμπλακεί στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου καθώς...



...το 2002 είχε αγοράσει με την Αρετή Τσοχατζοπούλου οικόπεδο στην οδό Ευριπίδου 10, στο οποίο στη συνέχεια έχτισαν πενταόροφο συγκρότημα γραφείων, περίπου 856 τ.μ. ( χωρίς τους ημιυπαίθριους) και προτού καν ολοκληρωθεί το πούλησαν έναντι 2,5 εκατ. ευρώ σε γνωστή εταιρία κατασκευής γυψοσανίδων.

Η Αρετή Τζοχατζοπούλου είχε δηλώσει πως το συγκεκριμένο ακίνητο το ανήγειρε ως ιδιώτης και ως επαγγελματίας με αποτέλεσμα να μην προστεθεί στα εισοδήματά της ως αριχτέκτονος μηχανικού και ιδιοκτήτριας τρίτων τεχνικών όρων και επομένως να εξαιρεθεί από τη σχετική υποχρέωση καταβολής φόρων. Έτσι, τα 2.141.509 ευρώ που εισέπραξε από την πώληση των ακινήτων δεν φορολογήθηκαν ποτέ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε κάτι ταινίες που έχω δει, τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούν κάτι μαφιόζοι για εκφοβισμό αλλά δεν νομίζω να γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα...