Τι απέγινε η έκθεση της Black Rock για τις ελληνικές τράπεζες;

10.11.12

Άργησε λίγο η Βουλή να δώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τετάρτης όπου και υπερψηφίστηκε το νέο Μνημόνιο, αργήσαμε λιγάκι κι εμείς να τα επεξεργαστούμε.

Παρ' όλα αυτά, παραθέτουμε με καθυστέρηση μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση του Πάνου Καμμένου που μέσα στην υστερία του, συχνά διαπιστώνει σωστά πράγματα σε θέματα διαφθοράς:

Υπήρχε το άρθρο 5 της κυβέρνησης Καραμανλή του 2008, το οποίο υποχρέωνε τις τράπεζες τα λεφτά που θα......έπαιρναν σαν χρηματοδότηση να αποδείξουν ότι τα έριξαν στην αγορά σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις; Ναι υπήρχε. Κύριε Πρόεδρε, ναι υπήρχε το άρθρο 5 και ισχύει, σε ποια τράπεζα υποχρεώσατε την ανακεφαλαίωση την οποία πήρανε να την ρίξουν στην αγορά; Σε καμία, ίσα-ίσα αποκρύπτετε από τη Βουλή την αίτηση black rock γιατί κάνετε business.

Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία των τραπεζών, που βλέπουμε απίθανες εξαγορές που κανείς δεν ξέρει από πίσω τι κρύβεται. Βλέπουμε να συνεχίζουν να ανακεφαλαιώνονται οι τράπεζες και τα λεφτά να μην μένουν στην Ελλάδα αλλά να πηγαίνουν στην Ελβετία σε αντίστοιχους κωδικούς Λαγκάρντ, που θα βγουν μετά από κάποια χρόνια και θα αποδειχτεί ότι εδώ στην Ελλάδα εν μέσο κρίσης γινόντουσαν χοντρές business. Και οι χοντρές business γίνονται ακόμη και με εκείνους που αποδεδειγμένα λήστεψαν τους έλληνες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Συχνά ακούω ότι η έκθεση αυτή έχει ήδη αποδειχθεί καθοριστική για την ελληνική Οικονομία κι ως εκ τούτου νομίζω ότι είναι πραγματικά παράξενο το ότι δεν μπορούμε να τη δούμε.