Ας ελπίσουμε ότι ο Σόιμπλε θα καταφέρει να εξοργίσει τους Γάλλους

9.11.12

Διαβάζω στην Καθημερινή:

Το γεγονός ότι Βερολίνο ανησυχεί για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας δεν είναι κρυφό. Το να ζητάει όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μελέτη για το ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εφαρμόσει η Γαλλία για να ξανακερδίσει...


...τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της, είναι τελείως διαφορετικό και αναμένεται να εκνευρίσει το Παρίσι.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο κ. Σόιμπλε ζήτησε από τους πέντε ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, τους επονομαζόμενους και πέντε σοφούς, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταρτίσουν μελέτη για την γαλλική οικονομία. Ο κ. Σοίμπλε έθεσε το ζήτημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και της γενικότερης κατάστασης της γαλλικής οικονομίας πριν λίγες ημέρες όταν συναντήθηκε με τους πέντε σοφούς.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή είδηση για την Ελλάδα. Εύχομαι πραγματικά ο κ. Σόιμπλε να καταφέρει να σπάσει τα νεύρα των Γάλλων.

Συμφέρει τον Ολάντ να κρύψει τα προβλήματα της χώρας του κάτω από το χαλάκι, υπερασπιζόμενος με θέρμη τα αιτήματα των χωρών του Νότου. Μιας και ο Γάλλος πρόεδρος είναι σαν άνθρωπος λίγο...Αβραμόπουλος, ελπίζω το υψωμένο γερμανικό δάχτυλο να τον εξοργίσει αποτελεσματικά.