Παπαδημούλης:«Τσιγγούνικη» και οικονομικά εθνικιστική η λογική Μέρκελ

27.11.12

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η δόση ήταν βέβαιο ότι θα δοθεί, ωστόσο το ζητούμενο ήταν να δοθεί μία απάντηση στο ερώτημα της διαχειρισιμότητας του χρέους που, καταφανώς, έχει ξεφύγει. Το Eurogroup έδωσε μία συμβιβαστική λύση τύπου «τσιρότο» που αναβάλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές. Υπό την πίεση των οικονομικών συμφερόντων, των...



...εκλογικών σκοπιμοτήτων και της κοντόθωρης τακτικής της κυβέρνησης Μέρκελ οδηγήθηκαν σε κάτι που δε δίνει τελικά μία δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ο αναιμικός συμβιβασμός είναι καρπός των παραπάνω συσχετισμών, αλλά δεν είναι η λύση που θα δώσει σταθερότητα και ανάσα σε βάθος χρόνου. Είναι ανάσα λίγων μηνών, είναι δύο φιάλες οξυγόνου. Για να οδηγηθούμε σε σταθερότητα χρειάζονται δύο πράγματα: ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους και του δημόσιου τομέα -αυτό το προτείνουν και οι αρχιτέκτονες του Μνημονίου, όπως το ΔΝΤ- και το δεύτερο είναι μεταφορά επενδυτικών πόρων στον ευρωπαϊκό Νότο με ένα «new deal» έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στη θέση της ύφεσης. Διαφορετικά κινδυνεύει η ίδια η Ευρωζώνη με καταστροφή. Η λογική Μέρκελ είναι τόσο «τσιγγούνικη» και οικονομικά εθνικιστική που υπονομεύει την ίδια την Ευρωζώνη.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σας καλώ να συγκρίνετε αυτή τη σοβαρή κριτική του Παπαδημούλη για την απόφαση του Eurogroup με τις μπούρδες του Τσίπρα εδώ.