Σαμαράς: Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ.

7.11.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από ομιλία του Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο του 2011:

Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…

Ξέρω πως περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι ξαφνικά εκεί που οικογένειες είχαν δύο μισθούς Τώρα έχουν μισό. Ή κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι ίδιες και τρέχουν. Ξέρω τι σημαίνει......να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την Αξιοπρέπειά τους. Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος!
 
Πέρσι με εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπα όχι. Σήμερα πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι! Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο»… Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος. Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό είμαι αντίθετος στην Πολιτική που σκοτώνει την Ελληνική Οικονομία και διαλύει την Ελλάδα.  
 
Πριν ένα χρόνο μας έφεραν το Μνημόνιο για να μας σώσουν, υποτίθεται… Το μελετήσαμε στη Νέα Δημοκρατία, είδαμε ότι δεν οδηγεί πουθενά, είδαμε ότι μεγαλώνει το πρόβλημα δεν το λύνει, διαπιστώσαμε ότι είναι «φάρμακο» χειρότερο από την «αρρώστια»… Και το απορρίψαμε! Μας αντιμετώπισαν με σκληρή πολεμική. Κι όταν παρουσιάσαμε τις δικές μας προτάσεις, πέρσι τον Ιούλιο, στο Ζάππειο-Ι, μας αντιμετώπισαν όχι απλώς με πολεμική, αλλά με μια αδυσώπητη προπαγάνδα διαστρέβλωσης των θέσεών μας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν κάποιος πει σήμερα τα ίδια που έλεγε τότε ο σημερινός πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς θα του πει ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής...