Η μη διαγραφή Παναγούλη βαραίνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

11.11.12

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Παναγούλης δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής:

Αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να βρει τα κλεμμένα, τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα από το 1974 μέχρι σήμερα, τι είχαμε και τι έχουμε. Όλα στο φως, αλλά δεν το τολμάτε. (Όσοι υπέγραψαν τα Μνημόνια πρέπει) να παρακαλάτε να περάσετε από Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά......να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε στο να απαντήσει:

Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον. Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα.

Τι σημαίνει "δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά"; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να έχει στο μητρώο μελών του ανθρώπους που οραματίζονται σκηνές Λιβύης, θα πρέπει να τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

Θα μου πείτε βέβαια, είναι δυνατόν να διαγράψει ο Τσίπρας τον Παναγούλη όταν κάποτε υποσχόταν ο ίδιος ότι θα απελάσει την τρόικα;