Πέντε συλλήψεις για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

26.12.12

Από το News247.gr

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία ειδικευόταν σε πλαστογραφίες, ενώ είχε πλήξει και τον ΕΟΤ. Η ΔΗΕ προχώρησε στη σύλληψη πέντε πολιτών, οι οποίοι και θεωρούνται βασικά μέλη της σπείρας. Πρόκειται για τέσσερις ιδιώτες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, αλλά και έναν πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ.

Εις βάρος όλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σωρεία παρανομιών. Εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης από κοινού, πλαστογραφία...


...με χρήση από κοινού. Επιπλέον, ειδικά ο πρώην σύμβουλος του Οργανισμού, επιβαρύνεται και διώκεται και για υπεξαίρεση στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ. Αυτό όμως χωρίς να υπάρχει οφειλή του οργανισμού, όπως ενημερώθηκε η Αστυνομία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανούς συνεργούς μέσα στον ΕΟΤ και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Επί των ημερών της Όλγας Κεφαλογιάννη, ο ΕΟΤ έχει γεμίσει με κάθε λογής μπουμπούκια και κομματόσκυλα, κατά συνέπεια δεν προκαλούν καμία έκπληξη τέτοια περιστατικά.