Τσακαλώτος: Έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να έχει ασχοληθεί περισσότερο με τη φοροδιαφυγή στο 1ο Μνημόνιο!

30.1.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την πρωινή τηλεοπτική παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Mega:

Το μεγάλο λάθος του ΠΑΣΟΚ κατά την άποψη μου και νομίζω ότι οι οικονομολόγοι του ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσαν είναι ότι δεν αρχίσατε με αυτά τα πράγματα στο πρώτο μνημόνιο.

Κατά την άποψη μου, προσπαθώντας να πω από μέσα -εγώ εχω άλλες διαφωνίες με το ...


...ΠΑΣΟΚ και προτεραιότητες- από την δική σας σκοπιά τώρα που έχουμε τους απολογισμούς και συζητάμε, αν ρωτάγατε καλοπροαίρετα το ένα βασικό λάθος που κάνατε είναι ότι αυτά τα θέματα της φοροδιαφυγής, το πως μαζεύει το κράτος τα χρήματα και από ποιους τα μαζεύει έπρεπε να ήταν στο 1ο μνημόνιο, να είχατε αρχίσει με αυτό και όχι ότι θα είχατε ξεφύγει, πάλι θα ήταν δύσκολο γιατί έχετε λάθος θεώρηση των πραγμάτων για το πως δουλεύουν τα μακροοικονομικά της χώρας. Αν είχατε αρχίσει με αυτό δεν θα ήταν τόσο χάλια τα πράγματα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω απλώς ότι εκείνη την εποχή, ο κ. Τσακαλώτος και οι σύντροφοι του ούρλιαζαν ότι το χρέος είναι απεχθές, ότι δεν χρωστάμε-δεν πληρώνουμε κι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμευόταν ότι θα απελάσει τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Τσακαλώτος ασκεί σήμερα και κριτική στο ΠΑΣΟΚ γιατί σε εκείνο το κλίμα δεν κατάφερε να εφαρμόσει καλύτερα ένα πρόγραμμα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε. Μονά, ζυγά, μονόζυγα...