Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Δεν είχαμε κίνητρο, νόμιμες και φορολογημένες οι καταθέσεις μας

9.1.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.gr:

Φορολογικές δηλώσεις και αποδείξεις για την περιουσιακή τους κατάσταση προσκόμισαν οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινου, στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποδείξουν οτι τα χρήματα που...

...βρέθηκαν στους λογαριασμούς που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ είναι και νόμιμα και φορολογημένα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματά τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια από την ελεγχόμενη κατάθεση του 1,222 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία οτι ο εν λόγω λογαριασμός, προτού κλείσει, είχε 750.000 ευρω και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλοφοσκούφη και φορολογήθηκαν.

Παράλληλα, οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την ηθική αυτουργία που τους αποδίδεται για την αλλοίωση της λίστας, εμμένοντας οτι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφό τους να προβεί στην αλλοίωση, δεδομένου ότι τα χρήματά τους ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Προσέθεσαν δε οτι και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται δημόσια την οιαδήποτε εμπλοκή στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εκκρεμεί ο σχετικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ, ώστε να αποδειχθεί η αξιοπιστία των ισχυρισμών του κ. Παπακωνσταντίνου. Αν ο ισχυρισμός τους αποδειχθεί αληθής, η θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου βελτιώνεται..