Nέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων o εξαιρετικός Χάρης Θεοχάρης

10.1.13

Από το News247.gr

Χρέη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει πενταετή θητεία, ενώ θα εξακολουθεί να διατηρεί υπό την...


...επίβλεψή του και τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει πενταετή θητεία, που ξεπερνά τον βίο της όποιας κυβέρνησης ή υπουργού Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η θέση δημιουργήθηκε κατ’απαίτηση της Τρόικας.
Από τη θέση του ως γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων βρέθηκε στο επίκεντρο μετά και την επιτυχία που παρουσίασε ο νέος μηχανισμός είσπραξης των τελών κυκλοφορίας.

Το βιογραφικό του Χάρη Θεοχάρη

Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας.

Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα.

Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Mε καλύπτει απόλυτα το παρακάτω σχόλιο του Αρίστου Δοξιάδη στο Facebook:

Η επιλογή του Χάρη Θεοχάρη είναι σωστή όχι μόνο για την ποιότητα του προσώπου, αλλά επειδή δείχνει κάτι που δεν θέλουν το καταλάβουν όλοι οι φωνακλάδες λιστολόγοι: οτι η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται πρώτα και κύρια με συστήματα, και κατά δεύτερο λόγο με 'αποκαλύψεις' και εισαγγελείς.