Παπακωνσταντίνου: Δεν είχα δει όλη τη λίστα, δεν ήξερα ότι του Hot Doc ήταν πειραγμένη

7.1.13

Πρόσφατα, η Παραπολιτική αναρωτήθηκε (εδώ) γιατί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν μίλησε, όταν το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε μια εκδοχή της λίστας Λαγκάρντ, χωρίς τα ονόματα των συγγενών του.

Χθες, το ίδιο ερώτημα έθεσε μέσω του Protagon.gr ο Κώστας Γιαννακίδης, καταφέρνοντας όμως να εξασφαλίσει και μια απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην...



...υπουργός Οικονομικών σχολίασε:

(...)Όσο για το τελευταίο ερώτημα για το γιατί δεν είπα ότι η λίστα είναι πειραγμένη όταν δημοσιεύτηκε στο Hot Doc, η απάντηση είναι πολύ απλή: Γιατί δεν το ήξερα! Δεν είχα δει παρά μόνο τις μεγαλύτερες 20 περίπου καταθέσεις και κατά συνέπεια δεν ήμουν σε θέση να ξέρω αν έχουν αφαιρεθεί ή προστεθεί ονόματα στη λίστα που δημοσιεύτηκε. Για την ακρίβεια, δεν ήμουν καν σε θέση να επιβεβαιώσω ή διαψεύσω αν η λίστα που δημοσιεύτηκε στο hot doc είχε σχέση με αυτήν που ζήτησα και παρέλαβα από τις Γαλλικές αρχές.

Όπως και στην περίπτωση του κ. Βενιζέλου, έτσι κι εδώ, είναι σχεδόν αδύνατον να πιστέψει ο απλός πολίτης ότι κανείς δεν είχε δει αυτή την...καταραμένη λίστα. Παρ' όλα αυτά, θα χρειαστεί να περιμένουμε τις διάφορες εξελίξεις που πλησιάζουν, μπας και γίνουμε έστω και λίγο σοφότεροι.