Θα έβγαιναν τανκς στους δρόμους αν ήταν ένοχος ο Βενιζέλος;

17.1.13

Κάθε λίγο και λιγάκι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος που παρέδωσε στις αρχές την αλλοιωμένη λίστα Λαγκάρντ, δηλώνει ότι είναι απόλυτα αθώος, ότι κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι συμμερίζονται και τα άλλα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τα οποία δεν βρίσκουν το μεμπτό το να καταλήγει...



...η λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Παρά την «πίστη» όλων στην αθωότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, μεθοδεύεται ένα κανονικότατο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες παραπομπής του σε Προανακριτική.

Με το «έτσι θέλω» των πολιτικών αρχηγών, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν θα δοθεί καν η δυνατότητα να αποδείξει με κάποια επίσημο τρόπο την αθωότητα του. Οι σκιές θα τον συνοδεύουν -δικαίως-για πάντα.

Αν σήμερα που είναι αθώος, αν σήμερα που τα πιθανά αδικήματα όλων των πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί, τον προστατεύουν με τέτοιο τρόπο, τι θα έκαναν αν ήταν ένοχος; Θα κατέβαιναν ξανά τα τανκς στην Πανεπιστημίου; Θα απαγόρευαν την πρόσβαση στο Ίντερνετ των αντιφρονούντων;

Αυτοί είναι οι «δημοκράτες» που πρέπει να προτιμηθούν από τις ακραίες πολιτικές δυνάμεις;