Κίτρινος πόλεμος κατά του καθηγητή Μουτσόπουλου, συζύγου της Φωτεινής Σκοπούλη

13.2.13

Κίτρινα πρωτοσέλιδα φαίνεται ότι παράγει ο πόλεμος των διαφόρων συμφερόντων (πχ της Υγείας), με την εφημερίδα «Espresso» να στοχοποιεί σήμερα τον καθηγητή Ιατρικής κ.Μουτσόπουλο ο οποίος είναι και σύζυγος της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.


Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο...



...θα μπορούσε να θεωρηθεί και «αντίποινο» σε πρόσφατο άρθρο του κ. Μουτσόπουλου στο ΒΗΜΑ που ανέφερε τα εξής:


Εδώ και μερικούς μήνες διαμοιράζουν τα λάφυρα του κράτους. Ποιοι τα καρπούνται; Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι: οι κομματάνθρωποι και οι «κολλητοί». Η χώρα και το πολιτικό σύστημα έχουν χρεοκοπήσει αλλά τα κυβερνητικά κόμματα δεν λένε να αλλάξουν συνήθειες. Μπορεί πολιτικά στελέχη να μην εξελέγησαν βουλευτές, ανταμείβονται όμως με υψηλές διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο. Μερικά πράγματα σ' αυτή τη χώρα δεν αλλάζουν ποτέ, ούτε και στην εποχή της χρεοκοπίας.

Δεν θα μιλήσω για τομείς που δεν ξέρω καλά, θα σταθώ μόνο σε έναν τον οποίο υπηρετώ επί σαράντα χρόνια, την Υγεία. Στην περίπτωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) επελέγη ένας πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Περιγραφικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Τι το μεμπτό;» θα πείτε. Δεν έχει ο άνθρωπος τα απαιτούμενα προσόντα;

Λίγες μέρες μετά από αυτό το άρθρο, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουτσόπουλου από την Εθνική Βιβλιοθήκη και σήμερα καταγράφεται η συγκεκριμένη επίθεση από την Espresso.

Πολλές συμπτώσεις...