Δεν είναι ο νεοφιλελευθερισμός ηλίθιε

21.2.13

Η κ. Τασία Χριστοδουλοπουλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτω ένα μέρος από πρόσφατη εισήγηση της στην επιτροπή του κόμματος για τις αλλαγές στο Κράτος:

Είναι τουλάχιστον 20 χρόνια που το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα και πρόσφατα τα μνημόνια, οδήγησαν σε ανοιχτή κρίση, όλες τις λειτουργίες......του αστικού κράτους, έτσι ώστε να μην υπάρχει απλά πρόβλημα συσταλτικής ή διασταλτικής ερμηνείας των πανηγυρικών νομικών κανόνων που συγκροτούν το Σύνταγμα, αλλά ενός απόλυτου νομικού κενού.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφιερώσει χρόνια από της ζωής του ασχολούμενοι με την Πολιτική, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια έχει επικρατήσει το...νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα.

Φαίνεται ότι χρειάζεται να θυμίζουμε κάθε μέρα ότι η οικονομία αυτής της χώρας διαλύθηκε λόγω της τεράστιας παρουσίας του Κράτους σε αυτήν, είτε με το ρόλο του εργοδότη είτε με το ρόλο του βασικού πελάτη κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαγνώσει με λάθος τρόπο το πρόβλημα, πώς μας ζητά να θεωρήσουμε κατάλληλες τις λύσεις που προτείνει(;) ;