Φλερτάρει με τη συχνότητα του 902 ο ΣΥΡΙΖΑ;

18.2.13

Σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή το παρακάτω απόσπασμα από χθεσινό άρθρο της Αυγής της Κυριακής:

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό πολιτικών ανατροπών, η Αριστερά, ευρύτερα ο δημοκρατικός - αντιμνημονιακός χώρος, στερούνται τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας. Στο ΚΚΕ, ως βασική δύναμη της Αριστεράς τότε, το 1989, στο πλαίσιο του ενιαίου Συνασπισμού, είχε παραχωρηθεί η συχνότητα...


...του 902. Η συρρίκνωση του ΚΚΕ σήμερα το αναγκάζει να αναστείλει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού. Ψάχνει για ιδιώτες αγοραστές, με κίνδυνο μια συχνότητα που παραχωρήθηκε στην Αριστερά να καταλήξει στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών, οι οποίοι κάνουν το παιχνίδι του Σαμαρά, ανοικτοί ακόμη και προς την Ακροδεξιά.

Με βάση τη νέα πραγματικότητα στην πολιτική και την Αριστερά, είναι θέμα ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία να μην επιτρέψει να παραμείνει κλειστό το σύστημα των media, υπό τον πλήρη έλεγχο της καταρρέουσας διαπλοκής. Δεν μπορεί οι δημόσιες συχνότητες να αντιμετωπίζονται ως περιουσία των χρεωκοπημένων καναλαρχών. Είναι αναγκαίο να ανοίξουν οι συχνότητες σε κοινωνικούς φορείς και προοδευτικές συλλογικότητες. Και βεβαίως δεν μπορεί μια συχνότητα της Αριστεράς να αλωθεί από τους αντιπάλους.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ομολογώ ότι βρίσκω πραγματικά...πρωτότυπη τη συλλογιστική πορεία που ξεκινά από ότι οι συχνότητες δεν ανήκουν στους ιδιώτες και καταλήγει στο ότι μια από αυτές ανήκει στην...Αριστερά!

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι τα γεμάτα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ του επιτρέπουν να ονειρεύεται και τη διεκδίκηση μιας τηλεοπτικής συχνότητας. Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσε η Κουμουνδούρου αν διατύπωνε παρόμοιο αίτημα και η Χρυσή Αυγή, η οποία έλαβε και μεγαλύτερο ποσοστό από το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές...