Λυκούδης: Όποιος βλέπει ότι «βγήκε» στον Σαμαρά, κάνει πολύ πρόχειρες εκτιμήσεις

2.2.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτή Επικρατείας, Σπύρου Λυκούδη, στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου»:

-Η επίδειξη πυγμής, ωστόσο, σε συνδυασμό με την εκταμίευση της δόσης και τις εξελίξεις στην οικονομία φαίνεται- δημοσκοπικά τουλάχιστον- ότι “βγήκε”στον Αντ. Σαμαρά. Που αποδίδετε την στάση αυτή...


...της κοινωνίας τη στιγμή μάλιστα που οι πολίτες άρχισαν να πληρώνουν το κόστος από την εφαρμογή των μέτρων;

- Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ, η εκταμίευση της μεγάλης δόσης του Δεκεμβρίου και η κατά πάσα πιθανότητα αποφυγή της χρεοκοπίας, φαίνεται ότι πραγματικά «βγήκε», άλλαξε δηλαδή το κλίμα.  Όποιος βλέπει ότι «βγήκε» στον κ. Σαμαρά, κάνει πολύ πρόχειρες εκτιμήσεις. Η διαφαινόμενη πορεία σταθεροποίησης της οικονομίας μας είναι αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών της κοινωνίας και της συνολικής προσπάθειας σοβαρής διαχείρισης αυτών των θυσιών από τη συγκυβέρνηση. Αυτό είναι που «βγήκε».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η μη συμμετοχή πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση προσφέρει στον Αντώνη Σαμαρά να πιστώνεται μόνος τα όποια θετικά της κυβέρνησης του ενώ παράλληλα η φθορά αφορά και τα τρία κόμματα και ίσως περισσότερα αυτά που προέρχεται από την Κεντροαριστερά.

Ελπίζω τα δυο κόμματα να καταλάβουν το λάθος του και να διεκδικήσουν ενεργότερο ρόλο στα πράγματα στον επόμενο ανασχηματισμό.