14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Αnimation, ποδόσφαιρο κι άλλα πολλά

29.3.13

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο είναι για ακόμα μια χρονιά εδώ, συμπληρώνει 14 χρόνια παρουσίας και φέτος φιλοδοξεί να γοητεύσει με την ποικιλία των προτάσεων του.


Λόγω της αδυναμίας μου...



...στα κόμικ/animation και στο ποδόσφαιρο, η λίστα των φετινών προβολών με συναρπάζει καθώς τουλάχιστον τρεις ταινίες πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

- Couleur de peau: Miel (2012)

Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, 200.000 παιδιά διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννημένος στην Σεούλ και υιοθετημένος από μια βελγική οικογένεια, ο Jung είναι ένα από αυτά. Βασισμένη στο μυθιστόρημα Couleur de peau: Miel, η ταινία επιστρέφει στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Jung: το ορφανοτροφείο, την άφιξή του στο Βέλγιο, την οικογενειακή ζωή, την δύσκολη εφηβεία...



-Kirikou et les hommes et les femmes (2011)

Ο παππούς μας υποδέχεται στην μπλε σπηλιά του για να μας εκμυστηρευτεί νέα πράγματα. Υπάρχουν ακόμα πολλές όμορφες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία του Kirikou: στιγμές που βοήθησε τους άντρες και τις γυναίκες από το χωριό του και από άλλα χωρία.


- Comme un lion (2012)

Ο δεκαπεντάχρονος Mitri ζει σε ένα χωριό στη Σενεγάλη. Όπως όλοι οι συνομήλικοι του, παίζει ποδόσφαιρο και ονειρεύεται την Μπάρτσα και την Τσέλσι. Όταν ένας ατζέντης ποδοσφαιριστών τον ανακαλύπτει, ο Mitri νιώθει τυχερός. Αλλά για να προπονηθεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει να πληρώσει. Η οικογένεια του συνδράμει οικονομικά και φορτώνεται με χρέη για να τον βοηθήσει.