Βενιζέλος κατά Βενιζέλου για τις λύσεις εκτός Ευρώπης για την Κύπρο

26.3.13

Απλώς τι απεδείχθη στην περίπτωση της Κύπρου: Απεδείχθη ότι τα εύκολα λόγια είναι και επικίνδυνα. Ότι ποτέ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση, εκτός Ευρώπης, εκτός ευρωζώνης. Πρέπει να αποδεχθούμε αυτήν την πραγματικότητα. Όποιος θέλει να κινηθεί καθαρά εκτός ευρωζώνης και εκτός Ευρώπης, πρέπει να έχει την εντιμότητα να το πει και υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που το λένε. Ερμαφρόδιτες θέσεις υπαινιγμοί, εύκολα λόγια και δημαγωγίες......δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στον όλεθρο.

Eυάγγελος Βενιζέλος, 26 Μαρτίου 2013

Λοιπόν, μπορούν να βρεθούν λύσεις που αφορούν την Κύπρο, η οποία έχει ευελιξία και πολύ μικρά απόλυτα μεγέθη, μπορούν να παίξουν στη λύση αυτή ρόλο και κράτη εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρωζώνης και μπορεί οι λύσεις αυτές να είναι συμβατές με τις στρατηγικές επιλογές της Ευρώπης και επίσης για εμάς, ως Ελλάδα, να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Ευάγγελος Βενιζέλος, 20 Μαρτίου 2013

Σχόλιο Παραπολιτικής: Περιμένουμε με αγωνία το τι θα πιστεύει την άλλη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτός κι αν αλλάξει ξανά άποψη συντομότερα.