Φοιτητές σε απεργία πείνας για να μην κλείσει το ΤΕΙ Υδατοκαλλιέργειας των Νέων Μουδανιών!

13.3.13

Διαβάζω στο Ιn.gr:

Οι φοιτητές του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος Μουδανιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν για έκτη ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του τμήματός τους και τη μεταφορά του στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Την απεργία πείνας ξεκίνησαν δέκα φοιτητές, μέσα στη σχολή τους στα Μουδανιά, ωστόσο...


...την Τρίτη εγκατέλειψαν την προσπάθεια δύο από αυτούς, καθώς παρουσίασαν ελαφρά προβλήματα υγείας.

Οι φοιτητές, κυρίως τριτοετείς, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας παράταση της εφαρμογής της μεταφοράς, προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, διαφορετικά, η μετεγκατάστασή τους θα τους κοστίσει την διακοπή των σπουδών τους, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Τη συμπαράσταση στην απεργία πείνας των φοιτητών εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΤΕΙΘ, μέλη του οποίου επισκέφτηκαν τη σχολή στα Μουδανιά και παρέδωσαν στους απεργούς πείνας χυμούς και νερά, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της υγείας τους και ζήτησαν από την Πολιτεία να άρει την απόφασή της για μεταφορά του τμήματος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ας καταγράψω δημόσια ποια καινούρια πράγματα έμαθα από αυτή την είδηση:

α) Ότι υπάρχει ΤΕΙ μέχρι και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής
β) Ότι υπάρχουν φοιτητές που αγαπούν τόσο πολύ τις σπουδές τους στην Υδατοκαλλιέργεια που κάνουν μέχρι κι απεργία πείνας για να τις προστατεύσουν.
γ) Ότι υπάρχουν καθηγητές σε αυτή τη χώρα που για να μην χάσουν το μαγαζάκι τους στηρίζουν μέχρι και μια απεργία πείνας φοιτητών.