Πώς «απειλεί» η Τρόικα την Κύπρο;

20.3.13

Διαβάζω στο in.gr:

Η τρόικα απειλεί ακόμα και με «λουκέτο» τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και τη Λαϊκή, ανέφερε ο κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους πάντως, το πιθανό σενάριο είναι να «σπάσουν» οι δύο κυπριακές τράπεζες σε «καλές» και «κακές», όπως......ακριβώς έγινε στην Ελλάδα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, με τις καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια να περνούν στο «καλό» κομμάτι.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ώστε οι τράπεζες να ανοίξουν ξανά την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαρτίου. Όπως ανέφερε το πρωί σε εκπομπή του Mega ο κ. Χάσικος, η αντίδραση της τρόικας στο κυπριακό «όχι» ήταν εξαιρετικά έντονη, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί σχέδιο Β για τη διάσωση της χώρας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Συγγνώμη, αλλά με ποιον ακριβώς τρόπο «απειλεί» η τρόικα; Τι ακριβώς περίμενε η κυπριακή κυβέρνηση; Ότι μετά τις παλινωδίες Αναστασιάδη θα σώζονταν σήμερα το πρωί οι τράπεζες;

Μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι Κύπριοι ότι όλα αυτά χθες τα επέλεξαν. Αποφάσισαν να πορευθούν μόνοι, κανείς δεν τους «απειλεί» πια.