Πρωτοφανής αποκλεισμός των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ (πλην της Συλβάνας Ράπτη) από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

3.3.13

Με προσωπική απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου αποκλειστικά από αριστίνδην μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ οι ευρωβουλευτές του κόμματος, γεγονός που πρόκειται να οδηγήσει προοπτικά σε κρίση μεταξύ Ιπποκράτους και Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Με υπονομεύουν ,δεν τους θέλω» φέρεται να είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,καθώς οι ευρωβουλευτές είχαν διοριστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου και θεωρούνται «παπανδρεικοί» στην πλειοψηφία τους.

Οι οκτώ ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να είναι υποψήφιοι με σταυρό, με εξαίρεση τη Συλβάνα Ράπτη – σύζυγο του Γιάννη Δατσέρη, του πλέον στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου- γεγονός που αποδεικνύει......αφενός πως ουδείς εξ αυτών θα είναι εκ νέου υποψήφιος και αφετέρου πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης Ιπποκράτους και Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας. Κρίσης που θα εκφραστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ,χωρίς να γνωρίζει κανείς τον τρόπο που αυτό θα γίνει ,

Μεταξύ των ευρωβουλευτών που αποκλείστηκαν από τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είναι η επικεφαλής της Ομάδος Μαριλένα Κοππά , εκλεγμένη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. Επίσης η Άννυ Ποδηματά ,β’ αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ,εκλεγμένη δεύτερη σε ψήφους μεταξύ των υποψηφίων , γεγονός που αποδεικνύει πως οι λόγοι αποκλεισμού δεν είναι λόγοι αποτελεσματικότητας, αλλά λόγοι πολιτικοί. Χωρίς καμιά σχέση βρίσκεται επίσης η Ιπποκράτους με τον ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες λειτουργεί αυτόνομα.

Στη νέα Κεντρική Επιτροπή περιλαμβάνονται 28 αριστίνδην μέλη ,οι βουλευτές που εκλέχτηκαν Μάιο και Ιούνιο, ενώ οι «πράσινοι» πρόεδροι τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ στην πρόταση αρχικά προτείνονταν ως αριστίδην και οι «πράσινοι» πρόεδροι των ΔΕΚΟ και οι γενικοί γραμματείς υπουργείων που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή: Real.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Στα ελληνικά προσωποκεντρικά κόμματα έχουμε κατά καιρούς δει διάφορες αυταρχικές αποφάσεις των αρχηγών τους αλλά μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση σημειώνεται κάποιου τύπου ρεκόρ.

Ο Βενιζέλος δεν είχε καν τη διακριτικότητα να αποκλείσει για τα μάτια του κόσμου και τη στενή φίλη του Συλβάνα Ράπτη, αποδεικνύοντας ότι η επιλογή του είναι σκόπιμη και συνειδητή, με στόχο να «ξεμπερδέψει» με όσους του ασκούν κριτική.

Λυπάμαι που τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος παρακολουθούν σιωπηλά τις εν λόγω «διεργασίες».