Κύπρος: Το plan B εξελίχθηκε σε άρον-άρον ψήφιση 9 νομοσχεδίων από τη Βουλή υπέρ του plan A

23.3.13

Στη ψήφιση εννέα νομοσχεδίων, οκτώ ομόφωνα και ένα κατά πλειοψηφία, για εξυγίανση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου, μέτρο το οποίο εντάσσεται στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας προχώρησε την Παρασκευή το βράδυ, σε έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι νέες νομοθεσίες έχουν να κάνουν με την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (1), την επιβολή περιοριστικών...


...μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (2), την εξυγίανση πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων (3), τις τραπεζικές εργασίες (4), τον ειδικό φόρο πιστωτικού ιδρύματος (5), τη διαχείριση χρηματοοικονομικών κρίσεων (6), τις συνεργατικές εταιρείες (7) τη σύστασης και λειτουργία σχεδίου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανση πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων και τους σχετικούς κανονισμούς (8+9).


Σχόλιο Παραπολιτικής: Φαίνεται ότι πλησιάζουμε προς μια οριστική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διεργασίες, θα έχουμε πολλά να πούμε για το «ηρωικό όχι» που οδήγησε χθες τη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ψήφιση 9 νομοσχεδίων μέσα σε μια νύχτα.