Η Τράπεζα Πειραιώς απορρόφησε την τράπεζα που δάνεισε 100 εκατ. ευρώ στην οικογένεια Σάλλα;

23.3.13

Χθες, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι όροι και οι διαδικασίες, ανακοινώθηκε ότι τα ελλαδικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών ανήκουν πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς, επικεφαλής της οποίας είναι ο Μιχάλης Σάλλας.


Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως καθιστά ιδιαίτερα...



...επίκαιρη μια παλαιότερη αποκάλυψη του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Tον Απρίλιο του 2012 το πρακτορείο φέρεται να αποκάλυψε σειρά περίεργων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μελών της οικογένειας Σάλλα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από εξίσου περίεργα δάνεια. Διαβάστε εδώ.



Τον Ιούλιο του 2012, το Reuters επανήλθε και στο πλαίσιο άλλων αποκαλύψεων ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια προς την οικογένεια Σάλλα προήλθαν από την τράπεζα Marfin-Egnatia η οποία αποτελούσε το μεγαλύτερο παράρτημα της κυπριακής Marfin Bank. Διαβάστε εδώ.



Χθες, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε μεταξύ άλλων και το χαρτοφυλάκιο της Marfin-Egnatia, χωρίς μάλιστα κάποια επίσημη διαδικασία ή κάποιον ανοιχτό διαγωνισμό στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν κι άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Μιας και η οικογένεια Σάλλα έχει κινηθεί νομικά εναντίον του έγκριτου Reuters, οφείλουμε να παραμείνουμε επιφυλακτικοί απέναντι στην αξιοπιστία των αποκαλύψεων του πρακτορείου. Σε περίπτωση όμως που όλα όσα καταγγέλλονται είναι ακριβή, δεν διαπιστώνετε κι εσείς ένα μικρό προβληματάκι στο χθεσινό deal της Πειραιώς που έγινε με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης;

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόκτηση της Αγροτικής, η Πειραιώς έχει αναλάβει και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ενώ πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ο κ. Προβόπουλος ο οποίος έλαβε αποζημίωση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ όταν άφησε την Πειραιώς για τη σημερινή θέση του...