Ένα βήμα μπροστά: Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για έναν ξεχωριστό άνθρωπο

18.4.13

Αυτές τις μέρες προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γιάννη Μπουτάρη με έμφαση στις μέρες που διεκδίκησε και κέρδισε τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.


Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αθυρίδη, το ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά» είναι......κάτι αρκετά πιο βαθύ από μια απλή καταγραφή μιας προεκλογικής καμπάνιας, παρά τον μάλλον δειλό επίλογο που επιλέγει ο δημιουργός του.

Μιας και δεν θέλω να μπω στα χωράφια των κριτικών, μπορώ μονάχα να σας μεταφέρω ότι ως ένας απλός θεατής έμεινα εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της αφήγησης κι αποχώρησα από την αίθουσα πιστεύοντας ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας πολύ δικός μου άνθρωπος, κι ας μην τον έχω γνωρίσει ποτέ.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ και την άποψη του ειδικότερου Σωτήρη Γκορίτσα και παράλληλα σας συνιστώ να αναζητήσετε την πιο κοντινή αίθουσα προβολής του έργου.

Σπεύδω να καθησυχάσω όσους βαριούνται την Πολιτική: πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο, το ντοκιμαντέρ αυτό αφηγείται μια ιστορία αγάπης. Δείτε το και θα με θυμηθείτε.