Επιτάχυνση ρυθμών σε 3 μέτωπα ζητά από την Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ

12.4.13

«Κίτρινη κάρτα» έδειξε στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Μολονότι ο κ. Νταϊσελμπλουμ αναγνώρισε ότι η Αθήνα έχει σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικας, κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους» σε τρία μέτωπα: πρώτον, να αποτρέψουν τη δημιουργία δημοσιονομικού κενού στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, δεύτερον να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τρίτον να...


...υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα για την υπο-δόση του Μαρτίου, τα οποία αφορούν την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Μόνο μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση της Τρόικας, συμπλήρωσε ο κ. Νταϊσελμπλουμ, θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG) για να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκκρεμεί η εκταμίευση 2.8 δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα από την υπο-δόση του Μαρτίου και 7,2 δισεκατομμυρίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Αναλυτικά στην ενδιαφέρουσα ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες του Νίκου Χρυσολωρά για την Καθημερινή εδώ.