Ο ανεύθυνος υποκριτής κ. Σκουρλέτης και η ασφάλεια των καταθέσεων

8.4.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη στον Alpha Fm του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πάνου Σκουρλέτη:

Υπάρχει ένα έλλειμμα ούτως ή άλλως επίσημης ενημέρωσης και νομίζω μια δικαιολογημένη ανησυχία εκ μέρους των καταθετών...


...στο ενδεχόμενο να υπάρξει κάτι αντίστοιχο με την Κύπρου και στην Ελλάδα.

-Μα διασφαλίζονται..Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία…

Μακάρι να ισχύουν αυτές οι διαβεβαιώσεις, αλλά γνωρίζετε καλά ότι πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά που διαψεύδονται αυτά τα πράγματα. Οφείλει αυτή τη στιγμή νομίζω η κυβέρνηση, η οποία χρεώνεται εν πολλοίς αυτό το φιάσκο, να ενημερώσει και να πάρει μέτρα για όλα τα ενδεχόμενα.
Σας επαναλαμβάνω ότι εμείς τουλάχιστον θέτουμε την ανάγκη να υπάρχει μια επίσημη ενημέρωση και από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την κυβέρνηση.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, θεωρώ ότι όταν οι πολιτικοί αγγίζουν θέματα τόσο ευαίσθητα όσο η ασφάλεια των καταθέσεων, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην σπέρνουν τον πανικό.

Ας υποθέσουμε όμως ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν έχει την ίδια άποψη και κρίνει ότι πρέπει να δικαιολογήσει δημόσια την ανησυχία των καταθετών, μόλις μια μέρα με το ναυάγιο της συγχώνευσης  Eurobank-Εθνικής.

Πιστεύει κανείς ότι αρκεί στον κ. Σκουρλέτη η «επίσημη ενημέρωση» από την κυβέρνηση και την ΤτΕ για να πειστεί ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις; Τώρα δηλαδή που βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λέει ότι «εμπιστευόμαστε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο»;

Πόσο προκλητικά ανεύθυνο και υποκριτικό είναι να κινδυνολογείς υπό την αίρεση των επίσημων διαβεβαιώσεων όταν δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψεις σε αυτές;