Συντηρητικά αντανακλαστικά από ΕΣΡ και Αττικό Μετρό κατά του Athens Pride

30.5.13

To Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε το αίτημα των διοργανωτών του ένατου Athens Pride να μεταδοθεί ως κοινωνικό μήνυμα η διαφήμισή του από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΕΣΡ, το σποτ «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα».

Η εκδήλωση υπερηφάνειας...



...των ομοφυλόφιλων, λεσβιών και διεμφυλικών θα γίνει το Σάββατο, 8 Ιουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διοργανωτών, ως αιτιολογία, εκπρόσωποι του ΕΣΡ δήλωσαν ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό επειδή περιείχε σκηνή με δύο γυναίκες να φιλιούνται.

Παράλληλα, η διεύθυνση της εταιρείας «ΣΤΑΣΥ» που διαχειρίζεται το Μετρό, δεν δέχτηκε να αναρτήσει διαφημιστικές αφίσες για την εκδήλωση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προσωπικά, έχω γράψει και στο παρελθόν ότι θεωρώ εκδηλώσεις όπως το Athens Pride βαθιά συντηρητικές και ξεπερασμένες, μιας και θα πρέπει να αρχίσουμε να θεωρούμε δεδομένο το σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου.

Παρ' όλα αυτά, με ενοχλεί για ακόμα μια φορά η συντηρητική προσέγγιση της πραγματικότητας από το ΕΣΡ αλλά και η στάση του Μετρό, το οποίο σπεύδε με έναν περίεργο τρόπο να «προστατεύσει» τους ετεροφυλόφιλους επιβάτες του από την αλήθεια.