Αποστάσεις ΣτΕ από τις πολιτικές διεργασίες, θα αποφασίσει μετά τη σύσκεψη των αρχηγών

17.6.13

Πιθανότατα την Τρίτη, δηλαδή μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, θα αποφασίσει ο πρόεδρος του ΣτΕ εάν υπάρχει ουσιαστική νομική βάση στην αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, ώστε να εκδώσει προσωρινή διαταγή για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Η διαδικασία συζήτησης της προσφυγής στο ΣτΕ είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 17:00 σήμερα, Δευτέρα. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να......ακυρωθεί και να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ, όπως και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο με την οποία προσωρινά να αναστέλλει την εν λόγω απόφαση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ.Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.

Πηγή: In.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι πρόκειται για έναν σωστό ελιγμό του Συμβουλίου της Επικρατείας μιας και είχε ήδη γίνει γνωστό ότι τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και κυρίως η Νέα Δημοκρατία ήλπιζα να λυτρωθούν από την απόφαση του ΣτΕ.

Απόψε, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να...κυβερνήσουν τη χώρα και να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ανεξάρτητα με την τύχη της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ.