Σημαντική εμπλοκή στην πώληση του ΟΠΑΠ

16.6.13

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ βρίσκεται «επί ξυρού ακμής», πριν ακόμα ολοκληρωθεί η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στον νέο βασικό μέτοχο, Emma Delta, και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αιτία αποτελεί η σύνθεση της διευθυντικής διαχειριστικής ομάδας της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Opap Inv, που ελέγχει τα λαχεία. Στο ίδιο...



...σχήμα, εκτός από την Opap Inv συμμετέχουν η Lottomatica (LGP), η Intralot Lotteries (INT) και η Scientific Global Gaming (SG) και ελέγχουν το 67%. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό οι εταιρείες αυτές συναποτελούν εταιρεία ειδικού σκοπού και για τον σκοπό αυτό υποχρεώθηκαν να συντάξουν το καταστατικό της.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της Emma Delta, η συμφωνία των μετόχων δεν είχε τεθεί ολόκληρη υπόψιν του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έλεγξε τη νομιμότητα του διενεργηθέντος διαγωνισμού. Ετσι η Emma Delta, διά των νομικών της εκπροσώπων, σημειώνει ότι η Intralot Lotteries και η Scientific Games, που έχουν από ένα ποσοστό της τάξης του 16,5% η κάθε μία, ελέγχουν 4 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας που θα συσταθεί. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι έτσι μπορούν να προβάλουν -με αυτόν τον αριθμό μελών- βέτο στις αποφάσεις που θα ληφθούν για κρίσιμες επιλογές της νέας εταιρείας.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου εδώ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν υπάρξουν εξελίξεις και στο μέτωπο του ΟΠΑΠ, θα είναι η 3η αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων μετά τις ΔΕΠΑ-ΔΕΦΑ.

Μήπως τώρα καταλάβατε γιατί τους έπιασε ο πόνος για την ΕΡΤ; Μήπως το έχουμε γράψει εδώ από την πρώτη στιγμή;