Δημοσκόπηση Κάπα Research: 64,4% όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ

15.6.13

Αντίθετη στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά......«μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%.

Πηγή: Ιn.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χθες, όταν δημοσιεύθηκε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση της VPRC, πολλοί έσπευσαν να την απαξιώσουν, με επιχείρημα τις υπαρκτές σχέσεις του διευθυντή της Χριστόφορου Βερναρδάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, τι ακριβώς θα μας πουν όταν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει από δημοσκόπηση της πλέον φιλοκυβερνητικής εφημερίδας;