Επιμένει διχαστικά ο Σαμαράς μιλώντας για «συμμαχία βολεμένων» και επινοώντας «κύμα μεταρρυθμίσεων»

16.6.13

Την απροθυμία του να λειτουργεί ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας επιβεβαιώσει και σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε σχεδόν κωμικά υψηλούς τόνους σε κομματική εκδήλωση στο Ναύπλιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε συνεχώς λόγος για κάποιο «κύμα μεταρρυθμίσεων» που κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν αλλά δεν έγινε ελάχιστα σαφής ως προς αυτές. Γίνονται...



...τίποτα μεταρρυθμίσεις πουθενά και δεν τις έχουμε πάρει χαμπάρι; Μήπως εννοεί την επανίδρυση του άχρηστου υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης;

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε μάλιστα και η παρακάτω αποστροφή, η οποία ελπίζω να μην αποδειχθεί κάλεσμα προς τη Χρυσή Αυγή:

Κι ακόμα, γιατί η δική μας παράταξη ενώνει τους Έλληνες δεν τους διχάζει. Και μπορεί να συνεργαστεί, δίχως συμπλέγματα, δίχως ιδεολογικές εμμονές, δίχως ιδεοληψίες, με όποιον θέλει το καλό του τόπου και παίρνει τις ευθύνες του.

Δήλωσε επίσης το εξής:

Και ξέρετε και κάτι ακόμα; Είναι υποκρισία να μας λένε να «κάνουμε πίσω». Διότι την κατάργησή της κανείς δεν μας τη ζήτησε, αλλά να περικοπούν δύο χιλιάδες από το δημόσιο ως τις αρχές του Ιουνίου, όλοι μαζί ,οι πολιτικοί αρχηγοί, το υπογράψαμε, το ψηφίσαμε στη Βουλή και το αναλάβαμε ως υποχρέωση. 

Θυμίζω ότι ο ίδιος ο Σαμαράς, με διάγγελμα του στον ελληνικό λαό, δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει ίσιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων με αυτούς που θα απολύσει. Δεν το είπα προεκλογικά αλλά μόλις στις 15 Απριλίου του 2013 (εδώ).

Συνοψίζοντας, η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ταΐσει το τέρας τη πόλωσης με όλες αυτές τις κατασκευές περί μεταρρυθμίσεων σηματοδοτεί πιθανότατα την επιλογή του να πολιτευτεί με μόνο σύμμαχο τα ΜΜΕ, τα οποία θα αναλάβουν να κάνουν το άσπρο και μαύρο, κατασκευάζοντας του ένα εκσυγχρονιστικό προφίλ.