Ήρθαν οι ψεύτες να μας...μεταρρυθμίσουν: Ωμά ψέματα από τον Κικίλια για την ΕΡΤ

17.6.13

Ο πολιτικός κολοσσός Βασίλης Κικίλιας δημοσίευσε ένα άρθρο με το οποίο προσπαθεί να υπερασπιστεί την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο αξιότιμος κύριος βουλευτής γράφει χαρακτηριστικά:

Αυτή λοιπόν, η πολύπαθη από τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών ελληνική κοινωνία, δεν αντέχει άλλο να πληρώνει 3 μουσικά σύνολα (!) που δίνουν το πολύ τρεις συναυλίες τον χρόνο. Ούτε να εκδίδεται ένα περιοδικό χωρίς αναγνώστες. Ούτε να...


...συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθμούς οι οποίοι εκπέμπουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας! Δυστυχώς, τα παραδείγματα κακοδιαχείρισης είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν σε μια «κόλλα χαρτί» και ορισμένα από αυτά έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη την επιλογή αλλαγών, σε κανάλια τηλεθέασης του 4% που έχουν κόστος λειτουργίας περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ όταν τα ιδιωτικά με τηλεθέαση 10% δεν ξεπερνούν σε κόστος τα 30 εκατομμύρια. Πιστεύω πως δεν χωρά σχολιασμός στους σχεδόν 3.000 υπαλλήλους της ΕΡΤ, όταν το τεράστιο μέγεθος του CNN απασχολεί κατά πολύ λιγότερους! 

Η αλήθεια όμως είναι η εξής:

1. Το 2012 τα Μουσικά Σύνολα πραγματοποίησαν 75 συναυλίες και 46 εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά.

2. Η Ραδιοτηλεόραση πουλάει περίπου 11.000 αντίτυπα την εβδομάδα.

3. Δεν ισχύει ότι οι περιφερειακοί σταθμοί έχουν 20 από τις 24 ώρες το ίδιο πρόγραμμα.

4. Τα κανάλια της ΕΡΤ έχουν αθροιστικά πολύ πάνω από 4% τηλεθέαση και δεν κοστίζουν 230 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το συνολικό κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ.

5. To CNN απασχολεί 4.000 δημοσιογράφους, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά αν προστεθεί το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Το CNN πάντως δεν ανήκει στο αμερικανικό Δημόσιο. Ελπίζω να μην μπερδεύτηκε με το BBC ο σπουδαίος πολιτικός.

Αυτοί θα σώσουν τη χώρα από τις συντεχνίες;