Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Παγώνει την περιουσία Βγενόπουλου-Μπουλούτα-ΜIG για 3,8 δισ. ευρώ

2.6.13

Παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου:

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), ως Αρχή Εξυγίανσης, έχει ενημερωθεί από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, κυρία Άντρη Αντωνιάδου ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την...

...καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.

Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

Η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Ειδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Την ίδια ώρα, η (νέα) Λαϊκή Τράπεζα κατέθεσε αγωγή εναντίων 12 προσώπων  μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Βγενόπουλος (εδώ).

Τα ελληνικά ΜΜΕ μπορεί να αδιαφορούν αλλά το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αλλά κι ενδιαφέρον...