Τα γνωστά: Δραπέτευσε συνεργάτης του Παλαιοκώστα, κινητό στο κελί διέθετε ο Βλαστός

9.6.13

Διαβάζω στην Καθημερινή:

Δραπέτης είναι από την περασμένη Πέμπτη ο 32χρονος Σπύρος Δραβίλας, συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», ο Δραβίλας παραβίασε άδεια που του χορηγήθηκε από τις...



...φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο. Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι ο 32χρονος όφειλε να έχει επιστρέψει στη φυλακή το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.
(...)
Τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στο σχέδιο απόδρασης των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 32χρονος είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά.

Διαβάζω στο News247.gr:

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στους κοινόχρηστους χώρους και στα κελιά της πτέρυγας, που φιλοξενούνται οι βαρυποινίτες, πραγματοποιήθηκε, με την παρουσία εισαγγελέα, στις φυλακές Τρικάλων.
Η επιχείρηση ήταν πολύωρη και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (08/06), με της δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίζουν δύο κινητά τηλέφωνα. Το ένα βρέθηκε μάλιστα στο κελί του διαβόητου κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού ενώ το άλλο ήταν σε κοινόχρηστο χώρο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όλοι ξέρουμε ότι οι ελληνικές φυλακές είναι ξέφραγο αμπέλι, όλοι ξέρουμε  ότι λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι κρατούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα πάντα αλλά τίποτα δεν αλλάζει.

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο παράδειγμα χώρας στην οποία οι βαρυποινίτες να αποτελούν πια τόσο οικεία πρόσωπα.